Ziekteverzuim percentage belastingdienst

Ziekteverzuim percentage

Hoog percentage ziekteverzuimMind Your Business - Belastingdienst logo

Probleem

Bij een onderdeel van de Belastingdienst is sprake van een hoog percentage ziekteverzuim. De kosten hieraan verbonden zijn erg hoog. Omdat er sprake is van zowel vaste medewerkers en een groot deel flexwerkers wordt gezocht naar een goede oplossing om het verzuim te beïnvloeden.

Oplossing

Na inventarisatie blijkt dat de direct leidinggevenden een grote invloed kunnen hebben om het verzuimgedrag te beïnvloeden. Het aanreiken en aanleren van gesprekstechnieken is een middel bij uitstek om in te zetten. Een tweedaagse training met een stuk theorie en heel veel rollenspellen wordt ingezet en iedere leidinggevende neemt deel. Alle onzekerheid voor het rollenspel blijft achterwege door gebruik te maken van een onconventionele aanpak van veel humor gecombineerd met voorbeelden uit de recente praktijk.

Resultaat

Iedere leidinggevende is tevreden over de praktische training. Het verzuimpercentage daalt al heel snel met meerdere procenten tot minder dan de helft. De training wordt als onderdeel van de leergang ingevoerd.

Organisatie

Belastingdienst

Weten wat Mind Your Business voor u kan betekenen?