goede voornemens 2017

Tips voor het behalen van jouw goede voornemens

Fijne feestdagen en de beste wensen voor 2017 klinkt het voortdurend. En natuurlijk wens ook ik jullie ook het allerbeste voor het komende jaar.  De start van het nieuwe jaar staat immers voor vernieuwing.

Wat zijn jouw goede voornemens?

Daarbij hoort voor velen om met 1 januari een voornemen uit te voeren. Stoppen met roken, afvallen, gaan sporten, die nieuwe baan, meer aandacht voor het gezin, eindelijk die ene verre reis te gaan doen enz.

Nu is mijn ervaring dat veel mensen om mij heen dat wat zij hebben voorgenomen niet bereiken of niet eens beginnen. Stom hè? Gelukkig gaat het meeste wat je wilt behalen min of meer vanzelfsprekend en ja, af en toe moet je er een beetje meer voor doen. Om het allerbeste uit het volgende jaar te halen dan moet je wel goed weten wat je wilt en hoe je dat kan gaan behalen.

Gebruik de onderstaande tips om het gemakkelijker te maken:
1 – Neem maar één ding voor, en kies het op zo’n manier dat het bereikbaar is! Stel geen onmogelijke doelen

2 – Omschrijf het eens positief en bekijk het van een andere kant

Voorbeelden voor deze twee tips: Je wilt stoppen met roken: ‘’Ik wil heel lang een gezonde vader voor mijn kinderen kunnen zijn’’   In plaats van: ‘’Ik wil geen kanker krijgen.’’

Je wilt afvallen: ‘’Ik wil een gezond en mooi lijf’’ In plaats van: ‘’Ik wil niet lelijk en dik zijn’’

3 – Een voornemen is een plan! En een goede voorbereiding is een must. Wat of wie heb ik nodig om het te bereiken? Denk hier over na!

4 – Zorg ook voor een plan B. Als het mij zo niet lukt dan ga ik…. / Als het tegenzit dan….

5 – Twijfel niet aan jezelf, je hebt al zoveel bereikt in je leven! Ben trots op de dingen die je al hebt gedaan.

6 – Je zelfvertrouwen maakt dat je het gaat halen. Geloof in jezelf!

7 – Wat is de eerste stap die ik ga nemen?

8 – Wat gebeurt er als ik het bereik?

Met deze acht tips kan je aan de slag met jouw goede voornemens. Doe je best!

Ik wens iedereen succes met zijn goede voornemens.

En als je steun nodig hebt neem dan contact met mij op!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *