Landelijke secretaressedag

Laat de Secretaressedag niet stilletjes voorbij gaan

Sommige beroepen worden aardig onderschat en ook ondergewaardeerd. Het beroep secretaresse is daar een van! Gisteren was het ook nog eens de landelijke Secretaressedag. Nou hoor ik menigeen al zeggen: “Ja, dat is lekker gemakkelijk als je geen secretaresse hebt!” Maar toch. Mijn ervaring tot nu toe is dat een goede secretaresse goud waard is en sommige van hen zouden met groot gemak hun baas voor een dag kunnen vervangen.

Eigen ervaring

Ik maak vaak mee dat als ik een opdrachtgever benader of acquisitie pleeg dat ik degene die ik wil spreken niet direct aan de lijn krijg en ineens met de secretaresse spreek. Juist dan wordt er gevraagd naar de reden van mijn bellen en wordt er goed doorgevraagd. Soms moet ik dan de secretaresse goed uitleggen wat mijn bedoeling is. Daarna ontstaat er ineens een samenwerking om te kijken welke mogelijkheden er zijn. Hierdoor kan ik gelijk een afspraak maken!

Wanneer ik later aan het gesprek terugdenk dan besef ik hoe goed de afspraken tussen de secretaresse en haar leidinggevende zijn. Op haar manier zorgt de secretaresse dat zij een aantal belangrijke taken van haar leidinggevende kan overnemen. En dat kunnen ook heel belangrijke taken zijn.

Op haar best bepaalt zij het succes van haar leidinggevende. Zorgt voor continuïteit en kwaliteit. En als je na gaat denken welke eigenschappen haar zo goed maken dan ontdek je dat er nogal wat eigenschappen zijn. Deze eigenschappen zijn ook nog eens (vaak) ver ontwikkelt.

Dus bazen met een secretaresse, een bosje bloemen is wel op zijn plaats want mijn secretaresse is,…..  secuur, klantvriendelijk, communicatief sterk, assertief, integer, analytisch, doelgericht, veerkrachtig, meedenkend, initiatiefrijk, verzorgend, loyaal, ondernemend, stressbestendig, vasthoudend, zorgvuldig, empathisch, netwerker, zelfstandig, representatief, probleemoplossend, creatief, vakkundig, betrouwbaar. Dit zijn zo een aantal punten die in mij op komen wanneer ik aan secretaresses denk. En ik weet zeker dat jullie nog op veel meer punten kunnen komen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *