• Rob Nuijten - Mind Your Business - Resultaat

Resultaat training

Intrinsieke motivatie verhogen door training

Regelmatig word ik gevraagd naar de resultaten van een training.
Ik vertel dan wat de output van een training is als deze net is volbracht. Hoe actief de deelnemers zijn geweest en met veel zaken uit de training aan de gang willen. De intrinsieke motivatie is verbeterd, zij hebben meer kennis opgedaan door het beoefenen van praktijksituaties. Daardoor heeft iedereen meer inzicht in de mogelijkheden die zij nu hebben.

Kies de juiste training

Ik vertel dan ook over de houdbaarheid van een training! Ik maak daarbij de volgende verbeeldende vergelijking:
“Stel u bent onderweg naar huis en u hebt beloofd dat u voor het avondeten een pak dubbelvla zou meenemen. Wellicht kiest u ervoor om naar een supermarkt te gaan bij u in de buurt. Als u daar naar binnen loopt zoekt u naar de afdeling zuivel. Dan ziet u de pakken dubbelvla staan en kiest u een van de merken die worden aangeboden. U pakt een pak vla en kijkt dan automatisch naar de houdbaarheidsdatum. Zoals veel mensen doen, kijkt u dan ook welk pak nog de langste houdbaarheidsdatum heeft. Uit praktische overweging doet u dat. U maakt de keuze, rekent af en gaat naar huis.”

Het keuzeproces van een training is vergelijkbaar:

  • U weet wat u wilt
  • U kiest een training met de kans op het beste resultaat en die het langste beklijft
  • Welke training het minste wegebt heeft de voorkeur

Om dit te voorkomen is het nodig om de neergaande lijn van de effecten van een training te voorkomen. Of om te buigen door het oorspronkelijke doel van de training bij bijeenkomsten te agenderen als een vast onderwerp. De persoonlijk voorgenomen doelen die de deelnemers bij een training maken kunt u na een training samen vaststellen. Bij bilaterale gesprekken of functioneringsgesprekken kan de vooruitgang en ontwikkeling worden beoordeeld.

Veranderingen zullen merkbaar zijn

Uiteindelijk moet het merkbaar zijn dat er een verandering heeft plaatsgevonden. De resultaten zijn beter en hoger. Er is een verbeterde werkbeleving en er is meer tevredenheid en plezier. Begrippen als verzuim en klanttevredenheid zullen uiteindelijk ook merkbaar veranderen. Dit allemaal door de verhoging van de intrinsieke motivatie onder uw personeel!

Meer weten over ons aanbod aan trainingen? Neem dan contact met ons op!

Mind Your Business

Schelfhoutlaan 14
6891 EG Rozendaal
T  06-53384748


Bel mij terug

    Naam:

    Telefoon: