Compliment geven

Een compliment voor ieder moment!

Wat fijn dat je de geïnteresseerd bent in dit onderwerp. En…het is leuk dat je de moeite neemt om dit korte artikel over het geven van een compliment even te lezen.

Het geldt voor iedereen. Een compliment krijgen dat is gewoon leuk. Bovendien is het even leuk om een compliment te geven. Je ziet dan vaak hoe je de ander een boost in positiviteit kunt laten hebben.

Bij het krijgen van een compliment ontspant het gezicht vaak en krijg je een glimlach terug. Soms met de wenkbrauwen iets opgetrokken omdat er tegelijkertijd nog enige verbazing bij de ander is over het feit dat er een compliment gegeven is. En een dankjewel volgt dan ook vaak.

Doordat je bij het krijgen van een complimenten in een positievere emotie komt verander je ook in gedrag. Je staat meer open voor veranderingen en ideeën en je wordt creatiever.

Eigen ervaring

In mijn werk merk ik heel vaak dat mensen niet lekker in hun vel zitten omdat zij zich ondergewaardeerd voelen. Dat heeft een weerslag op zowel privé als het werk. In veel coaching gesprekken blijkt dat iemand goed zijn best doet op het werk en behoefte heeft aan een waardering. Dat kan zijn een compliment over het resultaat wat bereikt is, maar ook de inzet die gegeven wordt. Het is in dit geval een kans voor een leidinggevende om zijn medewerker meer aandacht te geven door gewoon eens een gesprek te voeren. Zo van: Hoe gaat het met je? Ik merk dat je hard werkt want ….. Of Ik ben blij dat je er bent want je bent oplettend en je komt regelmatig met een opmerking waar ik wat aan heb.  In ieder geval is het iets wat opvalt of toevoegt!

Het geven van een compliment is dus iets wat leuk is om te doen en wat ook nog eens wat oplevert. Denk daarbij ook aan extra motivatie, meer zelfvertrouwen en heel belangrijk, het verminderen van faalangst.

Dus doe net al velen en geef vaker een compliment weg. Maak de mensen blij. Heb je hier toch moeite mee? Neem dan gerust contact met mij op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *